torstai 3. syyskuuta 2015

Viikkoraha (Hendrik)

Kaupunkilta rahaa kouluikäisille lapsille!


Monet lapset saavat vanhemmiltaan viikko/kuukausrahaa. Mutta osat lapset ei saa viikoraha, koska niiden vanhemmillä ei ole tarpeeks rahaa. Suomen keskimäinen viikkoraha ala-asteikäsille on 5-7euroa. Ylä-asteikäsille 10-15 euroa. Mutta jos kaupunki maksais viikkoraha lapsille siis sais kaikki lapset saman verran viikkoraha riipumatta perhen rahalisesta tilanteesta. Jos lapset eivät saa kaupunkilta raha, voivat lapset ketkä saavat vanhemmilta rahaa, voivat kiusaa köyhäpiä


On paljon nuoria ketkä saa enemän viikoraha kuin toiset ja saavat ostaa iteleeni tavaroita mistä toiset voivat vaan unelmaloita. Mun mielestäsi kuolu on vähen niku aikusille on työ, koska mitä paremmin lapset opiskelevat koulussa sitä paremin valtio kehityy. Viikoraha opetta lapsille miten käyttää omia rahoja ja mikä olis niille paras käyttötarkoitus. Sen takia pitäis maksaa lapsille viikorahaa vaikka koulun käynistä. Jos kaupunki maksais lapsille viikoraha lapset voisivat maksaa myös omista harrastuksista.


Minun mielestäsi vois kaupunki vai valtio maksaa lapsille viikkoraha, koska aika moni kaverini ei pystyy ostamaan vaikka karkkeja itseleni. Ongelma on see että lapsille annetaan välillä niin vähen viikkoraha että sillä ei voi tehä mitä, koska sitä on niin vähen. Osat lapset pitä ostaa iteleeni myös ruokaa ja vaateita omilla rahoilla. Osat lapsista ketkä eivät pidä osta itelleeni mitä voi myös kerää raha ja osta iteleeni vaikka mopon tai mauton.


Minun mielestäsi paras lopputulos olis että kaupunki maksais viikoraha lapsille, koska se on minun mielestäni tarpeelinen. Sitten kaikki lapset olisivät tasaarvioset ja voisit ostaa iteleeni samoja tavaroita.


Pitäiskö se olla niin sunkin milestäsi?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti