torstai 3. syyskuuta 2015

Joelin mielipide

Nuuskan Myynti lailliseksi Suomessa

Nuuskan myynti on tällä hetkellä laitonta ja se ehkäisee Nuuskan käyttöä Suomessa ja nuorten keskuudessa. Vai ehkäiseekö?

Nuuskan myyminen Suomessa on ollut kiellettyä Suomessa 1995 asti. Silti Nuuskan käyttö on lisääntynyt viime vuosina räjähtävästi, etenkin nuorten käyttö. Mistä on kyse? Laittomasta myynnistä.

Koska nuuskan myynti on laitonta Suomessa, se avaa markkinat laittomalle myynnille. Laittoman myynnin kautta, nuuska päätyy nuorille helpommin, koska suurin osa laittomista myyjistä eivät papereita ala kyselemään, kun ostos tapahtuu.

Tupakkaa on nuortenkin mielestä huomattavasti hankalampi saada. Tupakan myynti on laillista suomessa > Laiton kauppa vähenee > Nuorilta vähenevät keinot ostaa tupakkaa. Miksi tämä ei toimisi nuuskassa?

Monet sanovat, että jos nuuskan myynti laillistettaisiin Suomessa, nii aikuisten käyttö lisääntyisi. Onko nykyhetki parempi, että aikuisten käyttö on alhaalla, mutta nuorten käyttö kasvaa kasvamistaan ja yhä nuoremmat alkavat kokeilemaan nuuskaa. Muutenkin, ainakin itse olen mieluummin nuuskaajan, kuin tupakoitsijan seurassa, joten olisiko aikuisten nuuskan käytön pieni lisääntyminen niin iso haitta, jos samalla tupakointi ja nuorten nuuskan käyttö laskisi huomattavasti?

Nuuskan kautta Suomi saisi verotuksen kautta huimia summia. (Tupakkaverolla kerättiin vuonna 2014 lähes 800 miljoonaa euroa) Tätä kautta Suomen ei ehkä tarvitsisi esimerkiksi poistaa koulujen välisiä urheilukilpailuja, tai muuta tärkeää asiaa leikkausten takia.

Kertauksena, jos nuuskan myynti laillistettaisiin...
-Nuorten käyttö vähenisi
-Laittomuus, laiton myynti loppuisi
-Suomi saisi todennäköisesti melkein miljardin verorahoja


Onko nuuskan myynnin laittomuudesta todella haittaa vai hyötyä? Minusta ja monesta muusta haittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti