sunnuntai 23. elokuuta 2015

Mielipidekirjoitus Juha

Pelaaminen ei ole vain pelkkää ajanhukkaa.


Pelit. Osittain tärkeä osa nuoren elämää. Se tuo yhteen kaverit ja tutut, hauskaan yhteiseen ajanviettoon. Peleissä on paljon hyviä asioita, jotka ovat nuorelle hyväksi. Toisinaan näitä kaikkia hyviä vaikutuksia ei nosteta esiin, kun pelaamista pidetään vain ajan hukkana ja hyödyttömättömänä asiana. Silloin vanhemmat ovat väärässä.


Pelejä katsotaan aina hyvin pahalla. Jossain pelissä joku ihminen kuolee, jossain tapahtuu lainvastaisia asioita, joissain peleissä on kauhua ja ahdistusta, jossain taistellaan kuolemaan saakka, jne... Nämä eivät kuitenkaan ole kaikkien pelien tarkoitus. Lähes kaikista peleistä ihminen oppii jonkin uuden asian. Se voi olla joskus hyvin tarpeeton asia, mutta se kuitenkin kertoo siitä, että peleissä on hyviä puolia. Yleisin asia mitä ihminen oppii peleistä on kielitaito. Yleisimmät kielet peleissä on: englanti, puola, saksa, venäjä, ranska, italia, espanja ja japani. Joten peleissä on siis monia eri kielivaihtoehtoja. Peleistä myöskin oppii: tilanteentajuamista paremmin, reflexit paranevat pelatessa, jos on hieman ujo, peleissä voi hyvin harjoitella esiin tulemista.


Aikuiset yleensä valittavat siitä, kuinka olet koko ajan pelin ääressä. Mutta he eivät taida kysyä mitä olet juuri tekemässä. On ärsyttävää, kun olet tietokoneella ja olet pelitauolla ja puhut kavereiden kanssa chatissä, kun aikuinen tulee huoneeseen valittamaan siitä, että pelaat jatkuvasti ja tauoitta. Yleensä nuoret puhuvat chatissä tai ovat muilla nettisivuilla kun peli ei ole käynnissä. Aikuisten tulisi mielummin kysyä mitä olet tekemässä. Ennen kuin he tyrmäävät käsitteen, että olet tauolla. Siten he voisivat kysyä, koska jatkat peliä ja olisiko mahdollista tulla syömään. Näin ruoka-aika ei tulisi kesken pelin.


Nuorten pelaaminen on hyvästä, kunhan se pysyy järkevänä. Ja aikuisten tulisi ymmärtää pelien hyvät puolet paremmin, kuin jossain lehtikirjoituksessa lukevat huonot puolet. Pelaaminen ja sen tyyli riippuu yleensä pelaajasta. Toivon mukaan nuori saisi enemmän päättää itse pelaamisesta kunhan se vain kuulostaisi kohtuulliselta aikuisten korvissa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti